Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Καταζητούνται 50 δεσμοφύλακες του Αουσβιτς




Οι γερμανικές Αρχές βρίσκονται στα ίχνη τους επτά δεκαετίες μετά
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  06/04/2013 18:14

Το στρατόπεδο-κολαστήριο του Αουσβιτς σήμερα
 
Τι απέγιναν 50 δεσμοφύλακες του Αουσβιτς φέρεται να έχουν ανακαλύψει, σύμφωνα με δημοσίευμα, οι γερμανικές Αρχές, οι οποίες τώρα βρίσκονται στα ίχνη όσων βρίσκονται ακόμη εν ζωή. Απώτερος σκοπός είναι η ποινική δίωξη όσων βρεθούν με την κατηγορία της συνέργειας σε δολοφονία.

Οπως αναφέρει το περιοδικό «Spiegel», η υπηρεσία που έχει συσταθεί στη Γερμανία για τον εντοπισμό και τη δίωξη εγκληματιών πολέμου της ναζιστικής εποχής πρόκειται τις επόμενες εβδομάδες να κινήσει τις διαδικασίες για έρευνα σε βάρος 50 ατόμων που έχει θεωρηθεί ότι εργάζονταν ως δεσμοφύλακες ή επόπτες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Νομικός αξιωματούχος της υπηρεσίας, η οποία εδρεύει στο Λούντβιχσμπουργκ, επιβεβαίωσε ότι οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους τα ονόματα και τα στοιχεία διαμονής των υπόπτων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, διασκορπίστηκαν σε όλη τη Γερμανία και η ηλικία τους είναι γύρω στα 90. Ο ίδιος ανέφερε ότι, μετά την πολύκροτη δίκη του Ντέμιανουκ θεωρείται πιθανό να έχουν επιτυχία δίκες εις βάρος δεσμοφυλάκων ακόμη και ελλείψει μαρτύρων που να αποδεικνύουν συνέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου