Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΛΑ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΙΣΙΓΚΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΤΙΤΡΟΪΤ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ 50000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 Δ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ " ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ, ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΗΡΩΑ , ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΕΠΝΕΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ  ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΥΣ  ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ  ΣΤΕΡΟΥΣΕ ΤΟΤΕ Η ΕΥΡΩΠΗ : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ : ΤΗΕ  LAND OF OPPORTUNITIES.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ 

Ακολουθεί η μετάφραση του τελευταίου συνδέσμου :
Η ίδρυση  και η ονομασία του Υψηλάντη είναι δείγμα πρωτοπορίας και παραδειγματισμού. Τρεις άντρες τρεις έξυπνοι επιχειρηματίες επιδίωξαν νέα ανάπτυξη και ευκαιρίες δυτικά στα καπνογόνα φουγάρα του Ντιτρόιτ. Αυτοί ήταν ο Τζον Στέγουρτ, ο Ουίλιαμ Χάριγουντ και ο Αύγουστος Γούντγαρτ , κατά τα λεγόμενα του κόσμου ένας λαμπρός εκκεντρικός με  προτίμηση στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα.
Μέσα στην ιστορία του Υψηλάντη ο συγγραφέας Χάρβεϊ Κολμπουρν αρχίζει την ιστορία του. Το 1825 η κυβέρνηση ανέθεσε στον επόπτη Όραντζ Ρίτζον την χάραξη ενός δρόμου από το Ντετρόιτ ως το Σικάγο. Ακολουθώντας ένα παλιό Εθνικό μονοπάτι γύρω από τους απότομους βάλτους και χείμαρρους  ο Ρίτζον και η παρέα του σταμάτησαν στην κοιλάδα του Χιούρον που την διέσχιζε ο ποταμός Χιούρον.

Αυτός ήταν ο δρόμος που συνάντησε νερό, ιστορικά ένας τρόπος για την ανάπτυξη πολιτισμού. Αυτό ήταν το σχέδιο του Κόλμπουρν. Συμμετείχαν επίσης ο Στίγουορντ ο Χάργοντ και ο Γούντγορντ. Μαζί αυτοί αγόρασαν την γη διπλα σε αυτό το σταυροδρόμι η οποία δεν είχε ακόμα οικοδομηθεί . Μέχρι να γίνει μητρόπολη χρειάστηκε ένα όνομα. Ο Γούντγορντ επέλεξε το όνομα Υψηλάντης προς τιμή του Δημήτρη Υψηλάντη , στρατηγού του ρώσικου στρατού στην Μολδαβία υπερασπιστή της Ελλάδος που είχε πολεμήσει για να ανατρέψει την τούρκικη τυρρανία. Με τριακόσους άντρες κράτησε την  ακρόπολη του Άργους για τρεις ημέρες εναντία ενός στρατού 30000 χιλιάδων αντρών όπως γράφει ο ιστορικός Τζέιμς Μαν. Μετά έχοντας καταρρίψει τις προβλέψεις, αυτός είχε αποδράσει μέσα από τις εχθρικές γραμμές, με τις διαταγές τους έχοντας χάσει έναν μόνο άντρα. Ο Υψηλάντης πέθανε το 1832 και ενταφιάστηκε στο Ναύπλιο της Ελλάδος μια αρχαία πόλη εξήντα μίλια νότια της Αθήνας και, το 1966, η πόλη του Υψηλάντη προσκάλεσε το Ναύπλιο να αδελφοποιηθούν δυο πόλεις που τις χωρίζει ο ωκεανός , η γλώσσα και η κουλτούρα.

 Οι Αμερικανοί θεωρούσαν τον  Υψηλάντη τον Έλληνα Τζωρτζ Ουάσιγκτον.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου