Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Ουάσινγκτον
Ενώ τα κορίτσια είναι πιο... τυχερά, καθώς οι γονείς τους επιλέγουν γι' αυτά πιο συνηθισμένα ονόματα, τα παράξενα ονόματα στα αγόρια είναι πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επιλέγουν να ονομάσουν τα παιδιά τους Μεσάια ή Κινγκ (Μεσσία ή Βασιλιά).

Το πιο δημοφιλές αγορίστικο όνομα ήταν για 14η συνεχή χρονιά το Τζέικομπ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το Μεσάια ήταν το τέταρτο ανερχόμενο όνομα σε δημοφιλία, καθώς από την 633η θέση το 2011 βρέθηκε στην 387η θέση το 2012. Παρόμοια αύξηση γνώρισε και το όνομα Κινγκ (στην 256η θέση από την 289η θέση το 2011).

Το πιο ανερχόμενο όνομα σε δημοφιλία ήταν το Μέιτζορ (ταγματάρχης) και η Κάρολιν Κόλβιν της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είπε ότι αναμφίβολα αυτό οφείλεται στους αμερικανούς στρατιώτες. «Ίσως δούμε περισσότερα αγόρια με το όνομα Τζένεραλ (στρατηγός) στο μέλλον» πρόσθεσε.

Για τα κορίτσια οι γονείς επιλέγουν πιο συμβατικά ονόματα. Σοφία είναι το πιο δημοφιλές όνομα στη λίστα, ενώ δημοφιλές αποδεικνύεται και το Ελίζαμπεθ.

Όσο για το ταχύτερα ανερχόμενο όνομα σε δημοφιλία; Αυτό είναι το Καταλέγια, το οποίο έφτασε στην 479η θέση από την 1.680η θέση την προηγούμενη χρονιά. Αυτό αποδίδεται στην ηθοποιό Ζόε Σαλντάνα, η οποία στην ταινία Colombiana παίζει μια δολοφόνο με αυτό το όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου